2008

Så nåede vi endelig Paris.
For en del var det en drøm der gik i opfyldelse, både fordi det er en stor præstation og en personlig sejr, men også fordi en del var ved at være godt møre, og temmelig ømme bagi, så der blev smurt heftigt, for at holde de ømme steder i skak.
Alle mand M/K var igen på cyklerne, og vejret var med os hele dagen, dog med vekslende skydække, men det holdt, bortset fra 10 dråber i middagspausen, tørt hele vejen til Paris, hvor vi ankom på Concordepladsen kl. 1430.
Vi havde et enkelt uheld få kilometer før vores middagspause, hvor Flemming T. sprang sin kæde, hvilket igen – igen sendte Mogens og Jesper på arbejde med reparation i pausen. De har begge ydet et meget stort stykke arbejde på servicefronten m.h.t. cyklerne. Specielt Mogens har flere gange dagligt hele ugen haft travlt med diverse reparationer, efterfulgt af fremkørsel med dem der har været kørt i stykker.
Ved en rundkørsel kunne det dog nær være gået galt, idet en lastbil med cementkanon øjensynligt havde meget travlt. Heldigvis nåede man at stoppe før lastbilen susede videre pu-ha.
Efter 1½ times ophold på Concordepladsen var alle cykelhold efterhånden ankommet, og en kraftig byge havde ramt os, da alle holdene kørte i samlet flok (ca. 300 cykelryttere) op ad Champs Elysees uden smålige hensyn til farven på lyssignalerne. Hele flokken kørte herefter rundt om Triumfbuen, for nogen af bilisterne, dog ikke til udelt begejstring (myldretidstrafik), men det kunne nu ikke ødelægge oplevelsen for os. Vi tog turen ned ad Champs Elysees igen, hvorefter vi samledes på Concordepladsen igen og derfra cyklede til vores hotel, hvilket i myldretidstrafikken i Paris er noget af en prøvelse, fordi man typisk rykker 10 m før man igen må standse. Men frem kom vi da, og uden uheld.
Når man tænker tilbage på turen, ja så må vi sige, at alle kom frem uden alvorlige skader, men nogen dog med meget ømme bagdele, men alt i alt en rigtig god tur, som flere helt sikkert vil gentage til næste år.
Samlet set har vi haft mellem 15 – 20 punkteringer på hele turen, hvilket egentlig nok er ok, men dog noget over vores sædvanlige standard.